PRODAJNI SALON NJEGOŠEVA CESTA 6, LJUBLJANA, ODPRTO PON. DO PET. OD 8H DO 19H, TEL. 059 042 516

mediven trombexin 18

23,11 €

logo medi

Bolnišnične protitrombotične nogavice

mediven thrombexin 18 antitrombotične nogavice so učinkovit pripomoček za preprečevanje tromboze med hospitalizacijo ter za preprečevanje pljučne embolije, ki lahko nastane kot posledica tromboze.

Kliknite za ogled tabele velikosti.
Počisti izbiro

Antitrombotične nogavice se lahko uporablja pred, med in po operaciji. V primerih, ko je verjetnost tromboze zmerna do visoka, je preventivno zdravljenje z antitrombotičnimi nogavicami dopolnjeno z zdravili (npr. heparin) ali drugimi pristopi (npr. fizioterapija). Konstantno padajoča kompresija od gležnja (pribl. 18 mmHg) do stegna (pribl. 8 mmHg) zagotavlja optimalno pospeševanje cirkulacije krvi.

Lastnosti

  • Odprtina za pregled: omogoča reden nadzor pretoka, ne da bi bilo potrebno odstraniti nogavico. Sprememba barve kože, ki nakazuje na težave z arterijami, se opazi v zgodnji fazi in omogoča pravočasno ukrepanje. Odprtina tudi olajša čiščenje prstnega predela stopala.
  • 3D opetnik: posebej občutljiv petni predel je zaščiten z mehkim petnim delom nogavice. Kapilarni material odvaja vlago stran od kože in preprečuje mehčanje kože. To preprečuje nastanek razjed na peti (razjede, ki se razvijejo na peti, so posledica dolgotrajnega ležanja v postelji).
  • Barvne oznake: jasne barvne oznake na petnem delu in pod silikonskim pasom označujejo velikost nogavic Thrombexin 18. Barvne oznake služijo kot pomoč pri pravilnem nameščanju nogavice v predelu gležnja in stopala. Oznaka velikosti se nahaja tudi na listku, ki je všit na nogavico.
  • Zaključni silikonski trak: pravokotne barvne oznake na zaključnem silikonskem pasu prikažejo, če je uporabljena nogavica pravilnega obsega v predelu stegna. To zagotavlja, da že na pogled vidimo, da krvni pretok ni upočasnjen ali celo zaustavljen zaradi pretesnega stegenskega dela nogavice oz. zaključnega pasu. Kljub inteligentnemu zaključnemu pasu pa so pravilne meritve za določitev velikosti nogavice ključnega pomena za optimalno medicinsko učinkovitost.
  • Antibakterijski prstni del: mediven Thrombexin 18 so prve medicinske antitrombotične nogavice z antibakterijskim prstnim delom. Protimikrobne lastnosti preje vodijo do zmanjšanja količine mikroorganizmov in glivic, ki jih običajno najdemo med prsti na nogah. Antibakterijski učinek ni dosežen le z nanosom kemične substance, temveč je s posebno obdelavo vlaken v komponiran v nogavico, zato se ta učinek ohrani tudi po mnogih pranjih.
  • Presenetljivo udobje uporabe: zračen material s sposobnostjo odvajanja vlage zagotavlja optimalne pogoje za prijetno počutje. Zračnost materiala ter sistem odvajanja vlage ter njenega izhlapevanja pospešuje hlajenje ter s tem preprečuje občutek prekomerne vročine.
  • Sestava: 82 % poliamid, 18 % elastin, brez lateksa. Skrbna izbira materialov je zagotovilo za vrhunsko kvaliteto izdelkov. Zaradi preprečevanja alergičnih reakcij pri bolnikih in zdravstvenem osebju, lateks namerno ni uporabljen pri proizvodnji. Posebna sestava in način pletenja dajeta nogavicam Thrombexin odlične kompresijske lastnosti ter elastičnost. Zaradi tega je možno z njimi oskrbeti bolnike s stegenskim obsegom do 100 cm.
VELIKOST

XS, S, M, L, XL,

OBSEG

normal, širok

Ocene uporabnikov


Bodite prvi in ocenite “mediven trombexin 18”

tabela-trombexin