V Sloveniji naj bi bilo bolnikov z osteoporozo približno 140.000. Ta bolezen prizadene predvsem ženske po menopavzi, a 30 % bolnikov je moških.
Izguba kostne mase, poznana kot osteoporoza, je presnovna bolezen, kjer se uniči več kostne mase kot jo telo lahko proizvede. Kosti postanejo porozne in izgubijo maso in moč. Ta proces pogosto poteka povsem prikrito skozi daljše časovno obdobje. Prvi zlomi kosti, ki nastanejo zaradi osteoporoze, na primer zlomi vretenca, se pogosto pojavijo kot strela z jasnega. Za osteoporozo, ki spada med deset najpogostejših bolezni na svetu, so značilne krhke kosti, kriva drža in zmanjševanje telesne višine.

Pri Nemškem združenju specialistov za osteologijo od leta 2006 priporočajo, da se, poleg ustreznih zdravil, telesne dejavnosti in fizioterapije, pri zdravljenju osteoporoze redno uporabljajo tudi opore, ki krepijo hrbtenico. Priporočajo nošenje hrbtne ortoze pri zdravljenju osteoporoze v primerih, kjer so škodo na hrbtenici povzročili zlomi vretenc. Izdelka Spinomed in Spinomed active sta edini hrbtni ortozi, ki sta po mnenju prej omenjenega združenja dokazano učinkoviti.

Ker je 30 % bolnikov, ki zbolijo za osteoporozo, moških, sedaj obstaja tudi hrbtna ortoza, oblikovana posebej zanje – Spinomed active men.

Leta 2004 so znanstveno dokazali, da je nošenje hrbtne ortoze Spinomed preprečilo razvoj grbe prsne hrbtenice (kifoze), saj je opora pomagala okrepiti poškodovani del hrbtenice, hkrati pa je pomagala tudi krepiti oslabljenje hrbtne mišice.

Več…

Iz naše ponudbe

Opornice za hrbtenico

medi Lumbamed basic

62,91 

Opornice za hrbtenico

medi Lumbamed facet

159,90 

Opornice za hrbtenico

medi Lumbamed disc

188,40 

Opornice za hrbtenico

medi 4C flex

214,95