Potovalna tromboza

Da boste na mesto vašega oddiha prišli spočiti

Prepričani smo, da so počitnice in vsa priprava nanje tudi za vas ena bolj prijetnih reči v življenju: najprej pregledujete kataloge potovalnih agencij, iščete informacije o oddaljenih državah in kulturah, pri tem pa ležerno dvignete vaše noge v zrak, ste sproščeni in preprosto pozabite na vsakodnevni stres.

Tisti, ki ste po urah ali celo dneh vožnje z avtom, vlakom, avtobusom ali letalom na kraj vašega zasluženega počitka prispeli s težkimi in zateklimi nogami, lahko to neprijetnost preprečite z uporabo potovalnih nogavic medi travel.

Tveganje za nastanek potovalne tromboze in edemov

Tveganje za potovalno trombozo ter otekle noge in stopala se med daljšimi potovanji še poveča, saj je pretok krvi skozi vene nazaj v srce zaradi sedečega položaja in skrčenih nog v kolenskem predelu in dimljah upočasnjen. Nizek zračni pritisk in malo vlage v zraku na letalu ter pomanjkanje gibanja so še ostali dejavniki, ki spodbudijo nastanek krvnih strdkov v venah. Če se krvni strdek odtrga, obstaja resna nevarnost za nastanek tromboze. Nekateri možni opozorilni znaki so na primer bolečine v mečih, otečen gleženj ali spodnji del noge, modrikasta koža ali mrzel občutek v nogah. Za ogled izdelkov kliknite tukaj.

travel1

Medi travel z najnaprednejšo tehnologijo kompresije zmanjša tveganje za nastanek tromboze

Medi travel je prva in edina klinično preizkušena potovalna nogavica (The Lancet, 2001). Zmanjšuje tveganje za nastanek tromboze in učinkovito pomaga pri preprečevanju edemov. Kompresijska aktivna potovalna nogavica, ki jo odlikuje najnaprednejša kompresijska tehnologija, z najmočnejšo silo deluje na predel gležnja, pritisk pa se proti kolenu zmanjšuje. Razširjene vene se stisnejo, notranje venozne zaklopke se zopet zaprejo in tako spodbudijo pretok krvi proti srcu. Z nogavicami medi travel boste na kraj vašega oddiha prispeli s spočitimi in neoteklimi nogami, počutili se boste dobro in tako boste kar takoj lahko začeli uživati v vašem dopustu. Za ogled izdelkov kliknite tukaj.

Kdo je bolj izpostavljen dejavnikom tveganja?

Za  kadilce, nosečnice, diabetike in pretežke ljudi obstaja kar nekaj dodatnih namigov kako zmanjšati tveganje za nastanek potovalne tromboze. Pijte veliko vode, čaja ali sadnih sokov, zmešanih z vodo, nosite ohlapna oblačila in udobno obutev. Med potjo krožite z nogami in se vsaj malo prestopajte, saj boste tako spodbudili pretok krvi v vaših nogah. Vsaka oblika mišičnega krčenja spodbudi, da se kri normalno vrača proti srcu. Ljudje, ki z venskimi obolenji nimajo težav, lahko kljub temu s potovalnimi nogavicami še dodatno poskrbijo za svoje noge. Potovalna nogavica medi travel je na voljo brez recepta in je namenjena ljudem, ki nimajo težav z venami. Bolniki z venskimi obolenji naj med potjo vedno nosijo predpisane medicinske kompresijske nogavice. Za ogled izdelkov kliknite tukaj.

travel-man2-preventivne-kompresijske-dokolenke-za-moske

Potovalna nogavica medi travel …

…je pri specializiranih dobaviteljih na voljo v petih velikostih (S – XXL), v dveh dolžinah (normalna in kratka) ter v črni in karamelni barvi. Obseg gležnja (in ne številka vaše obutve) je ključen za izbiro ustrezne velikosti nogavice, saj je tu kompresija najmočnejša, proti kolenu pa se sorazmerno zmanjšuje (najnaprednejša kompresijska tehnologija). Patentiran sistem Clima Fresh vašim stopalom zagotavlja antibakterijsko svežino, tehnologija Clima Comfort pa z odvajanjem vlage iz tkanine skrbi, da je vaša koža prijetno suha. Za ogled izdelkov kliknite tukaj.

Iz naše ponudbe

37,90 
37,90 
37,90 
37,90