10 pogostih napak, ki jih počnemo pri negi kompresijskih nogavic in rokavov

 

Ali lahko tudi pri tako običajnih opravilih kot je pranje oblačil, delamo napake?

Pranje, ožemanje, izpiranje, obešanje ne glede na izvedbo ali so to hlačne nogavice, plosko pleteni rokavi, športna kompresijska oblačila – vse je bolj pogosto v ciklu pranja kot vaša običajna oblačila. Pri tem lahko nevede naredimo nekaj napak, kar lahko skrajša življenjsko dobo materialov ali pa le ti postanejo neustrezni oz neprimerni.

1. Izbrana napačna temperatura

Zelo pomembno je da se držite temperature, ki je navedena v navodilih za uporabo. Običajno je optimalna temperatura 40 ° v programu za občutljivo perilo.

 

2.Uporaba grelnih naprav

Ne počnite tega. Kompresija se ne sme sušiti na neposredni sončni svetlobi ali na grelniku za sušenje. Nekateri materiali vseeno dovoljujejo sušenjem v sušilnem stroju, toda na stopnji 1.

NAMIG: Da bi nogavice/oblačilo posušili hitreje, ga zavijte v brisačo in rahlo ožemite ( ne ožemajte preveč). Nato obesite kot normalno.

3. Uporaba mehčalca ali odstranjevalca madežev

To zagotovo ni dobra ideja. Aditivi omogočajo, da so pore zaprte in vlakna zlepljena, in tako nogavica ne bo opravlja svojega dela – kompresije .V najslabšem primeru pa ne nudi oprijema silikonskim robovom in tako zmanjša oprijem.

 

4. Uporaba napačnega detergenta

Za kompresijsko pranje v pralnem stroju je priporočljiv običajen pralni prašek ( bel, v prahu). Tekoči pralni praški, praški za nego volne  so čistilna sredstva, ki vsebujejo dodatke s katerimi lahko poškodujete tkanino in skrajšate življenjsko dobo. V primeru ročnega pranja se priporoča izdelek medi clean. Čistilo ima nežno sestavo, ki neguje in ohranja brezhibno kvaliteto vaših nogavic.

csm_medi-clean-waschmittel-200-ml-m-255365_657ddc4485

 

5.Uporaba pralnih vrečk za perilo

Kaveljčki na nedrčkih, zadrge, ježki in ostali elementi s kljuko ali zanko so

potencialne nevarnosti za tkanino in lahko povzročijo škodo. Pralna vrečka nudi kompresijskim materialom posebno zaščito pri pranju, izpiranju in centrifugiranju.

6.Neredno pranje

Zelo priporočljivo je, da se kompresijska oblačila perejo po vsakodnevni uporabi Naj bo to v pralnem stroju ali ročno, vsakodnevna nega zagotavlja optimalno delovanje kompresijskih oblačil.

 

7.Pranje na napačni strani

Pri silikonskih zaključkih je potrebno nogavico ali rokavico obrniti narobe. Le tako lahko optimalno očistimo silikon vse nečistoče. Suha, odmrla koža, prhljaj, maščobe, losjoni, vse to so dejavniki da vam nogavice ali rokavi lezejo navzdol in povzročajo nelagoden občutek nošenja. Če se vam mudi in ne morete oprati vaših materialov, dobro očistite silikonski rob z alkoholnim robčkom.

8. Kemično čiščenje

Morda bi bila za koga to dobra ideja, toda nikakor ne čistite svojih kompresijskih materialov kemično. Kemično čiščenje je daleč od nežne nege, katero vaša oblačila zahtevajo.

9. Likanje

Ne, izogibajte se tudi neposredni toploti likalnika. Ker je kompresija vseeno podobna drugi koži, ne bi smelo biti težav z gubami. S telesno toploto se bo vse znova zgladilo. Navsezadnje smo vroči

10. Uporaba klora ali kisa

Če vas v poletnem času skrbi slab vonj ali razvoj bakterij, naj vas pomirimo. Nikakor ne klorirajte oz namakajte v kis.  Kompresijska oblačila so narejena iz sodobnih materialov, ki dihajo in odvajajo vlago navzven, ter nudijo vaši koži svežino in manj potenja. Integrirana funkcija Clima Fresh, ki se uporablja v večini  naših kompresijskih oblačili, ima protibakterijsko delovanje in preprečuje nastanek neprijetnih vonjav.

Obuvanje kompresijskih nogavic !

Se tudi vi preznojite, preden si obujete kompresijske nogavice? 
Prikazujemo nekaj preprostih trikov za lažje obuvanje nogavic 
🙂
korak za korakom 
😉
pozor – pri obuvanju vedno nosite gumijaste rokavice, saj s tem zmanjšate možnost mehanskih poškodb. Prav tako boste nogavice obuli mnogo lažje. 
🙂

1 KORAK: Sezite v kompresijsko nogavico, jo s prsti primite za peto in jo obrnite okoli ( od znotraj navzven)
2 KORAK: stopalni del nogavice je obrnjen navznoter

1
3 KORAK: obujte nogavico do petnega dela
4 KORAK : nato primite za zgornji rob nogavice in ga povlecite čez stopalo
5 KORAK: nežno primite tkanino nogavice in jo s kratkimi potegi vlecite navzgor ( pazite da jo ne zasukate)
6 KORAK: prepričajte se, da je petni del pravilno nameščen in da v gležnju ni ostalo viška materiala ( če imate dokolenke, se vaša zgodba zaključi pri tem koraku)

2
7 KORAK nežno primite zaključek in ga povlecite čez koleno.
8 KORAK namestite silikonski trak v višino dimelj in nujno z rokavicami povlecite višek materiala iz gleženjskega in kolenskega predela. Z rokavicami pogladite nogavice, da poravnate vse gube oz zažemke.

Če se vam nogavice zažemajo za kolenom, pomeni da so za vas predolge oz je material že iztrošen. ‼️

 68904794_351935175729255_3828541587185467392_n

IZDELKI IZ PONUDBE (ZA OGLED IZDELKOV KLIKNITE NA SLIKO)

dobroje2 dobrije4 dobroje3 dobroje1

 

44,50 
New
84,50 89,00 
Ni na zalogi

circaid® - kompresijska oblačila na ježke

circaid® juxtafit® kompresijsko oblačilo za stegno

187,20 
77,90