ESTETSKI KIRURŠKI POSEGI

Kompresijska oblačila po estetskih kirurških posegih

Kljub urejeni prehrani in telesni aktivnosti se je nekaj maščobnih oblog le stežka znebiti.

Kljub temu da se vztrajno trudite in borite proti maščobnim obročkom, pa so učinki vaših prizadevanj pogosto le kratkotrajni. Seveda vas frustrira, ko se maščobne celice potem spet razširijo in so pogosto še večje kot so bile prej. Za ogled izdelkov kliknite tukaj.

Le liposukcija, kirurški poseg, s katerim se zmanjša število maščobnih celic na točno določenem predelu telesa, zagotavlja trajni uspeh. Razlog za to je število maščobnih celic, ki je določeno po obdobju pubertete in se kasneje ne spreminja. Odrasli se zredijo ali shujšajo, ko se vsebina maščobnih celic v sorazmerju s spremenjenim prehranskim režimom spreminja. Na samo razporeditev maščobnih celic v našem telesu pa s telesno aktivnostjo ali dieto ne moremo vplivati. Za ogled izdelkov kliknite tukaj.

lipomed1

Ko se maščobne obloge neenakomerno kopičijo na specifičen delu telesa (navadno je to povezano z genetiko), govorimo o adipoznem stanju oziroma o motnji razporeditve maščobnih celic (lipodistrofiji). Pomembno je, da se zavedate, da je liposukcija operativni poseg in ne bližnjica, s katero se izognemo mučnim dietam. Za ogled izdelkov kliknite tukaj.

Metode in postopki, ki jih je stroka uporabljala za zmanjševanje števila maščobnih celic in ki prispevajo k temu, da se maščoba na določenih predelih ne kopiči več, so se od 70-ih let prejšnjega stoletja ves čas izpopolnjevali. Na naših straneh vam bomo podrobneje predstavili najpogostejše metode in nego, ki je potrebna po opravljenem posegu. Za ogled izdelkov kliknite tukaj.

Nega po posegu

Liposukcija med kožo in maščobnim tkivom povzroči, da na tem mestu nastane prazno mesto. Kljub temu da se koža zahvaljujoč svoji naravni elastičnosti skrči, pa ta proces krčenja ni enakomeren, še posebej, če je poseg zajel večjo površino telesa. Če predelu, kjer so vam opravili liposukcijo, ne nudite prave in dosledne nege, se koža naguba, končni rezultat posega pa ni tak kot bi moral biti. Za ogled izdelkov kliknite tukaj.

Zdravljenje s kompresijskimi oblačili ne preprečuje le nastanek brazgotin po operaciji, ampak je pravzaprav obvezen del terapije. Kompresijska oblačila, pa naj gre za korzet ali hlačne nogavice, so udobna, odlikuje pa jih tudi modern dizajn. Te lastnosti omogočajo, da je zdravljenje s kompresijo, ki vam ga predpiše zdravnik, lažje. Ustrezna medicinska kompresija spodbuja krčenje kože in istočasno zmanjšuje možnost nastanka oteklin (edemov) in modric (hematomov). Zdravnik se odloči, koliko časa boste morali nositi kompresijska oblačila, ta čas pa naj že zaradi same uspešnosti posega ne bil v nobenem primeru krajši od štirih tednov. Za ogled izdelkov kliknite tukaj.

lipomed2

O uspešnosti oziroma neuspešnosti operacije je mogoče govoriti tri mesece po opravljenem posegu. V nekaj primerih je potreben še drugi poseg, s katerim se popravijo morebitne nepravilnosti in pomanjkljivosti; na primer pri odstranitvi odvečne kože in maščobe na področju trebuha. Veliko bolnikov na mestu operacije občuti rahlo odrevenelost, ta občutek pa popolnoma izzveni v 6 do 12 mesecih po operaciji. Za ogled izdelkov kliknite tukaj.

 

Zakaj kompresijska oblačila?

24-urna kompresijska terapija po operaciji je nujna za to, da preprečimo nastanek gubic in praznin v maščobni plasti pod kožo.

Kompresija poskrbi, da se preostale maščobne celice enakomerno razporedijo, da se prazni prostori zapolnijo ter da naše telo dobi pravo obliko. Bolnik mora določeno časovno obdobje, ki ga določi zdravnik (od 4 do 6 tednov), nositi ustrezna medicinska kompresijska oblačila, ki se mu popolnoma prilegajo. Tako prepreči, da bi se koža nagubala, spodbudi njeno krčenje, prav tako pa zmanjša možnost nastanka pooperativniih oteklin (edemov) in modric (hematomov). Za ogled izdelkov kliknite tukaj.

Lipomed pomaga in skrbi za optimalne rezultate estetskih operativnih posegov, kot so liposukcija in liposkulptura (odstranitev maščobnega tkiva), odstranitev odvečne kože in maščobe na področju trebuha, lepotni popravki dojk (povečanje, zmanjšanje, lifting). Poleg tega Lipomed nudi oporo ohlapnemu vezivnemu tkivu, na primer po nosečnosti ali na področjih, ki jih je prizadel celulit. Za ogled izdelkov kliknite tukaj.

lipomed3

Izdelek je praktičen in preprost za uporabo, odlikuje pa ga tudi najvišja kakovost, ki zadovolji visoka pričakovanja, ki jih imajo zdravniki in bolniki glede sodobnih kompresijskih oblačil. Za ogled izdelkov kliknite tukaj.

Zaradi popolnega udobja in materiala, ki diha, je lipomed prijetno nositi celo v poletnih mesecih. Učinkovita kompresija karseda lepo oblikuje postavo in v veliki meri pomaga prikriti morebitne nepravilnosti na vašem telesu.

Lipomed ne vsebuje lateksa in zato diha ter odlično odvaja vlago. Za ogled izdelkov kliknite tukaj.

 

Za optimalen rezultat kirurškega posega

Lipomed omogoča lažji kontakt med povrhnjico in spodnjimi tkivi in tako pospešuje želeno krčenje kože.

Posebna sestava inovativne tkanine izboljšuje mikrocirkulacijo in posledično prenos tekočine iz tkiv. Samo s sistematičnim nošenjem Lipomeda se lahko borite proti neželenemu kopičenju vode v tkivih (nastanek edemov) in nastanku oteklin. Za ogled izdelkov kliknite tukaj.

Zdravnik navadno poskrbi za vse potrebne meritve in izbor ustrezne velikosti izdelka Lipomed. Vse je odvisno tudi od cilja postopka, zato se zdravnik naknadno tudi odloči, koliko časa bo Lipomed potrebno nositi. Navadno ga bolnik nosi od štiri do šest tednov. Da bi dosegli najboljše možne rezultate, je treba Lipomed nositi ves čas  – podnevi in ponoči. Za ogled izdelkov kliknite tukaj.

Upoštevati je potrebno, da se z estetsko kirurgijo, tako kot z vsemi operativnimi posegi, poveča tveganje za nastanek tromboze. Da bi se temu izognili, priporočamo uporabo kompresijskih nogavic za postoperativno terapijo mediven Struva 23 ali mediven kompresijske nogavice. Za ogled izdelkov kliknite tukaj.

Iz naše ponudbe